Het disc model, een geweldige training

Al een tijd loopt het niet zo lekker op het werk, mensen zijn snel geïrriteerd, en elkaar helpen is al helemaal teveel gevraagd. Nog nooit ben ik met tegenzin naar mij werk gegaan, maar de laatste paar weken zit ik er steeds vaker over na te denken om me ziek te melden. Ook onze baas had in de gaten dat het niet zo gezellig meer was op de afdeling, en als baas moet je met dit signaal wel iets ondernemen. Zo kregen we op een dag een mail dat de we waren uitgenodigd voor een training van Carole Beelen, niet zo maar een training, maar een disc model training. Deze training leert iedereen spelenderwijs elkaar beter te begrijpen. Ook leer je hierdoor meer vertrouwen in je collega’s te krijgen, en kan je conflicten verminderen. Toen ik  van deze training  hoorde  vond ik dit maar een grote onzin, alsof een training dit probleem uit de wereld kon helpen.  Maar die middag toen we allemaal in de kantine moesten verzamelen en Carole Beelen begon uit te leggen wat ze met deze training wilde bereiken kreeg ik er wel vertrouwen in. Ook andere collega’s hoorde ik hier positief op reageren, we waren al een stap in de goede richting.  07-2-discmodel