De 4 grootste interieurtrends op het kantoor

Het ontwerpen van kantoorruimtes is tegenwoordig geen gemakkelijke taak. Bedrijven worden steeds complexer in hun functies en bedrijfsvoeringen. Degenen in de frontlinie van de kantoorinrichting en interieurbouw zullen dus moeten anticiperen op de steeds veranderende behoeften en tegelijkertijd een samenhangende werk,- en merkomgeving moeten creëren die de visie van een bedrijf omarmt. Hieronder de 4 meest opkomende en blijvende trends voor het kantoor:

1. Dynamische flexibiliteit

Een paar jaar geleden begon de Dynamic Spaces-trend op te duiken, waardoor mensen kennismaakten met het idee van multifunctionele werkruimtes. Sindsdien zijn multifunctionele ruimtes het nieuwe normaal geworden, maar niets is beter dan de volgende fase van deze trend: dynamische flexibiliteit. Het bevat een geheel nieuwe generatie verplaatsbare, multifunctionele, lichtgewicht en ergonomische elementen die zijn ontworpen voor elke ruimte en elk doel. De design trend ‘Dynamic Flexibility’ richt zich op het optimaal benutten van de ruimte.

2. Hout 

Hout maakt een comeback. De meeste kantooromgevingen zijn tegenwoordig gebouwd met behulp van traditionele gipsplaat constructies en gevuld met metalen cabines. Naarmate merken meer gericht zijn op duurzaamheid en hun werkruimte willen verbeteren om toptalent aan te trekken, hebben deze de afgelopen jaren een milieubewuste houding aangenomen om te voldoen aan de verwachtingen van hun werknemers en de klanten.

Hout wordt niet alleen gebruikt voor muren, vloeren, werkbladen en accenten, maar het zorgt ook voor een ruimte met een onmiskenbaar karakter en voegt een biofiele textuur, lijnen en warmte toe aan traditioneel steriele kantooromgevingen. 

3. Monochromatische expressie

Monochromatische kleurenschema’s zijn de nieuwste versie van de kleurexplosie die de afgelopen jaren in commerciële omgevingen heeft plaatsgevonden. Niet meer het gebruik van slechts één specifieke kleur, maar het hele spectrum van tinten, tonen en hints van die ene specifieke kleur wordt gebruikt om een uniek en gemakkelijk herkenbaar thema over te brengen.

4. Moderne ontwikkelingen

Bedrijven zijn op zoek naar manieren om hun werknemers persoonlijke privé ruimtes te bieden waarin ze zich kunnen concentreren op hun belangrijke projecten. Meer dan ooit is functioneel meubilair een belangrijk element om werknemers te helpen creatief, actief en uiterst productief te blijven. Dit betekent dat een kantoor ergonomisch verantwoord zal moeten zijn en zich hierin zal moeten blijven ontwikkelen. Zo worden er elke dag nieuwe studio-tekentafels, sta-bureaus, werkstations en geïsoleerde telefooncellen ontwikkeld en ontworpen om werknemers te helpen hun tijd op het kantoor te maximaliseren.