3 dingen die je moet weten voordat je je bedrijfsnaam registreert

Je hebt eindelijk besloten de sprong te wagen en je eigen bedrijf te beginnen. Gefeliciteerd! De volgende stap is beslissen hoe je het gaat noemen. Het is belangrijk om je onderzoek te doen voor het registreren van je bedrijfsnaam. Hier zijn drie dingen die je in gedachten moet houden voordat je dat doet.

Zorg ervoor dat het beschikbaar is

Voordat je verliefd wordt op een potentiële bedrijfsnaam, moet je er zeker van zijn dat die niet al bezet is. Je moet je bedrijfsnaam checken. Dit betekent dat je niet alleen op het web moet kijken, maar ook in lokale en staatsregisters. Als een ander bedrijf de naam al geclaimd heeft, kan dat juridische problemen opleveren. Bovendien wil je niet dat potentiële klanten in verwarring raken over welk bedrijf ze zoeken als ze online zoeken of in de stad rondvragen. Controleer grondig alle beschikbare bronnen om verwarring of problemen in de toekomst te voorkomen.

Controleer handelsmerkbeperkingen

Je moet ook handelsmerkbeperkingen controleren voordat je een naam voor je bedrijf kiest. Een handelsmerk beschermt de naam en het logo van producten en diensten tegen gebruik zonder toestemming door andere bedrijven of merken. Raadpleeg een ervaren advocaat als je vragen hebt over handelsmerken of meer informatie wilt over hoe je je merkidentiteit ermee kunt beschermen. Zo kun je er zeker van zijn dat niemand anders je bedrijfsnaam kan gebruiken zonder eerst toestemming van jou en je team.

Denk aan de lange termijn

Overweeg ten slotte hoe goed een bepaalde naam geschikt zal zijn voor je bedrijf in de loop der tijd, naarmate het groeit en verandert – niet alleen nu, wanneer alles net begint. Zal deze naam over vijf jaar nog steeds geschikt zijn? Is er binnen de parameters genoeg speelruimte voor uitbreiding naar andere markten? Door deze vragen in gedachten te houden kun je ervoor zorgen dat de bedrijfsnaam die je kiest relevant blijft als je onderneming zich in de loop der tijd ontwikkelt – en je voorkomt dat je de naam later moet veranderen.

Conclusie

Het kiezen van een bedrijfsnaam kan zowel leuk als ontmoedigend zijn – maar uiteindelijk is het een belangrijke beslissing waarover je vooraf goed moet nadenken om mogelijk ernstige complicaties verderop in het oprichtingsproces te voorkomen. Door van tevoren wat onderzoek te doen, rekening te houden met merkbeperkingen, en vooruit te plannen op groei op lange termijn, kun je een goede naam kiezen die je bedrijf nog vele jaren goed zal doen! Veel succes!